Keskusta, kokoomus ja SDP. Arkadianmäen arvokiinteistö on vuosikymmeniä toiminut kolmen suuren leikkikenttänä. Nyt hiekkalaatikon reunamilla odottaa uusi poika valmiina hyppäämään mukaan, halusi vanha kolmikko sitä eli ei.

Uusi poika haluaisi leikkiä vähän eri lailla kuin hiekkalaatikon valtiaat. EU on tylsä. Maahanmuuttoasioissa olisi kosolti kohennettavaa.

Päästyään aivan lähietäisyydelle hiekkalaatikon isoja poikia tulokkaan valtaa epävarmuus. Ovatko leikkisääntöni sittenkään sopivat? Pitääkö minun kuitenkin pelata tuon kolmikon hyväksymällä tavalla?

Uuden pojan linja lipeää ja yhdenmukaistuu kolmikon kanssa. EU onkin äkkiä ihan kiva.

Uusi poika ajautuu identiteettikriisiin. Olisiko parempi vain seurata etäältä kolmikon touhuja, huudella niille välillä että ne on tyhmiä?

Perussuomalaisista on ehkä kasvanut isompi ilmiö kuin Timo Soini kehtasi ajatella hurjimmissa visioissaankaan. MTV3:n gallupin (10.2.) mukaan puolueen kannatus yltää jo samoihin lukemiin kuin SDP:n.

Galluptulosten realisoituminen vaalipäivänä on tietenkin toinen juttu. Vähintään vasemmistoliiton ja vihreiden kannatuksen tasolle nousu lienee väistämätöntä. Tähän perussuomalaiset ei edes tarvitse uutta Tony Halmetta - luolamiesarvojen henkilöitymää, joka kerää 16 000 ääntä Helsingin lähiöiden mahtisonneilta.

Uskon, että perussuomalaisten nousun takana piilee konservatiivisten arvojen hiipuminen suurten puolueiden julkisuuskuvassa.

Keskusta yrittää kaupunkilaistua. Vanhanen näyttää paholaisen merkkiä hevihirviöiden syleilyssä.

Takavuosina koti, uskonto ja isänmaa -puolueeksi profiloitunut kokoomus markkinoi keskuudestaan työväen presidenttiä. Jan Vapaavuori juopottelee vihreiden puheenjohtajan kanssa. Kokoomus jopa suhtautuu homoihin varovaisen hyväksyvästi.

Tähän saumaan mahtuu useampikin hämeenlinnallinen äänestäjiä, joille tällainen siekailematon liberaalius on liikaa. Perussuomalaiset on ratkaisu.

Laajemmin tunnetut perussuomalaiset pystyy laskemaan yhden käden sormilla. Löytyykö maakuntien ehdokaslistoilta perussuomalaista valtiomiespotentiaalia?

Hallitusvastuu voi tällä porukalla muodostua hallitusvastuuttomuudeksi. Vähän sitä se on kyllä ollut nykyiselläkin korruption riepottelemalla hallituksella.

Maassa maan tavalla.

Olli